Nieuwe Moeders

Cursussen

Help! Waarom wil mijn kind niet….?

Als je moeder wordt, komen er vaak heel wat uitdagingen op je pad en vaak zonder een handleiding of gepaste gebruiksaanwijzing. Van fysieke klachten bij kinderen, tot slaapproblemen en van problemen met voeding tot aan woede-uitbarstingen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan daarmee te maken krijgen binnen het moederschap. En dat doet iets met je. En dáár waar je geraakt wordt door hetgeen waar je tegenaan loopt, in dit geval met je kind, daar ligt je goud en de mogelijkheid naar groei!

Onze kinderen zijn vaak onze grootste spiegels van de thema’s die nog in ons leven spelen of gespeeld hebben. En onze kinderen kunnen vaak feilloos op de zere knoppen drukken. Net zo lang totdat jij er naar gaat kijken en er iets mee gaat doen.

Maar ja, wat dan? Laten de verschillende cursussen je een stapje verder brengen in die richting en om anders te gaan kijken naar de uitdaging waar jij momenteel mee te maken hebt.

Want als je de boodschap ACHTER het probleem of gedrag kan zien en begrijpen, kan je er ook anders naar gaan handelen. Kun je je binnenwereld opschonen (dus hoef je niks aan je kind te veranderen of wat je wel of niet deed) en kan het probleem of gedrag zomaar ineens verdwijnen. En ja, dat klinkt in eerste instantie raar, maar ik ervaar dit al een aantal jaar zo! En dat is zoooo bevrijdend! En ja, dat heeft vervolgens een positieve energetisch invloed op je kind en/of kinderen.

En tot slot ben ik erachter gekomen dat er wel zoiets bestaat als een “handleiding” voor onszelf en/of ons kind. Ik heb die handleiding gevonden in het systeem Human Design, en in verschillende cursussen haal ik dit aan. Want als je weet hoe jouw systeem werkt, kan je ook andere keuzes maken. En op die manier kom je er steeds meer achter wat werkt voor jou.

Anders kijken, anders denken, leuker leven voor heel het gezin.

Elke cursus is online te bekijken en duurt vijf dagen. In vijf dagen tijd neem ik je mee in de boodschap achter het fysieke, mentale of emotionele “probleem” van jou of jouw kind. Tevens deel ik mijn kennis omtrent het onderwerp gekeken vanuit de Germaanse Geneeskunde, biologische natuurwetten en/of systemisch gezien (familiesystemen). Zodat je na die vijf dagen anders naar de uitdaging kan gaan kijken en dus ook anders kan gaan handelen.

 

Elke cursus bestaat uit:

 • Eén of meerdere emails met het thema wat centraal staat en tevens de link naar de desbetreffende cursus in de online academie, waar je met je eigen gegevens kan inloggen.

   

 • Elke dag één of meerdere video’s met andere kennis m.b.t. het cursusthema, bekeken vanuit o.a. de vijf biologische natuurwetten, pre- en perinatale psychologie en systemisch werk.

   

 • Effectieve oefeningen of vragenlijsten om het probleem, vanuit jouw onderbewuste, nader te onderzoeken. Op deze manier krijg je waardevolle antwoorden die JIJ nodig hebt om het “probleem” de baas te kunnen worden. Het zijn JOUW antwoorden, niet die de buurvrouw nodig heeft.

   

 • Een werkboekje waarin je het één en ander na kan lezen, de opdrachten in kan maken en je aantekeningen op kwijt kunt.

   

 • Een besloten Facebook groep, waar je je bevindingen kunt delen en je je vragen kan stellen. In deze groep zijn vaak al waardevolle FB lives te vinden, die eerder gegeven zijn, boordevol met nog meer andere kennis.

 

De volgende online Help! – Cursussen zijn op dit moment beschikbaar:

Help! Waarom wil mijn kind niet slapen?

In de online Wake-Up Call Intensive, leer ik je anders te kijken naar het slaapprobleem van jouw kind en gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak. Want het is geen toeval dat dit net jou overkomt. Het is geen toeval dat dit net jouw kind betreft. Hier zit een échte oorzaak onder, wat vaak al ontstaan is tijdens de zwangerschap, geboorte of binnen de familielijn. Het is aan jou om de échte oorzaak onder het slaapprobleem op tafel te krijgen, zodat het vervolgens voor eens en altijd bij de wortel aangepakt kan worden.

Laat dit een Wake-Up Call voor je zijn, dat het er niet gewoon bij hoort, dat het vaak geen fase is, jij niks verkeerd doet of hebt gedaan en dat het niet nodig is om je kindje “maar te laten huilen”. Jouw kind vertelt met zijn of haar slaapgedrag enkel nog een boodschap en het is aan jou om er anders naar te gaan kijken, zodat je het bij de wortel aan kan gaan pakken. In deze online cursus gaan we op zoek naar die onderliggende boodschap.

 

Help! Hoe volg ik mijn moedergevoel?

Als je moeder wordt, kan heel je leven flink opgeschud worden. Daar waar je eerst alleen maar hoefde te dealen met jezelf, moet je nu ook keuzes maken voor een klein lief mensje. Als je het überhaupt al lastig vond om voor jezelf de juiste keuzes te maken, dan is de kans aanwezig dat je flink op de proef gesteld wordt als je moeder wordt. Want het moederschap vraagt om het maken van de juiste keuzes die goed zijn voor JOU en JOUW kind. En daar kan de schoen flink wringen.

Om goed op je eigen moedergevoel te kunnen gaan vertrouwen is het nodig om te weten hoe je nu voor jezelf beslissingen maakt, maar ook wat je ervan weerhoudt om krachtige keuzes te maken. Welke blokkades kom je tegen als je een keuze dient te maken? En hoeveel waarde hecht je aan de mening van anderen? Om voor jou en jouw kind de beste beslissingen te kunnen maken is het goed om je blokkades op te gaan ruimen en je eigen besturingssysteem (Human Design helpt je hierbij!) te leren kennen. Dit gaan we onder de loep nemen tijdens deze online cursus.

Alles heeft een reden

Onze kinderen kunnen voor heel wat opschudding zorgen…

Iedereen heeft bepaalde lessen te leren in dit leven en iedereen maakt van alles mee. Jij als ouder zijnde, maar ook jouw kind en/of kinderen. Maar wist jij dat we al veel meer meekrijgen vanuit onze voorouders dan wij vaak denken?

En weet jij wat voor een impact de conceptie, zwangerschap en geboorte op ons kunnen hebben? De rest van je leven? Fysieke, mentale of emotionele problemen bij onze kids kunnen daar een uiting van zijn.

Totdat je er bewust van wordt en bepaalde belemmerende gedachten en overlevingsmechanismen los kan gaan laten. En wat wij loslaten voor onszelf, doen wij ook voor onze kinderen. In de online cursussen gaan we hiermee aan de slag.

Zo kunnen bepaalde uitdagingen die op je pad komen, fysiek of mentaal, bij jou of jouw kind, zomaar ineens verminderen….

 

Leer in jezelf de juiste antwoorden voor jou en jouw kind te vinden.

“Wat een interessante kijk heb jij!”

Ik ben altijd al op zoek geweest naar de échte oorzaak onder een probleem (vroeger onder een leer- of gedragsprobleem, later onder slaapproblemen en kinderthema’s). Deze zoektocht bracht mij o.a. terug naar de wieg en ons familiesysteem. Veel worstelingen in mijn leven verdwenen als sneeuw voor de zon en dat is ook wat ik wens voor zoveel andere moeders en gezinnen.

“Wat een interessante kijk heb jij!” is iets wat ik met regelmaat te horen kreeg. Veel moeders die mijn kennis ter harte hebben genomen, hebben een positieve draai aan hun worsteling, al dan niet met hun kind, kunnen geven.

De hoogste tijd dus om mijn kennis en andere kijk op de problemen die zich voor kunnen doen tijdens de zwangerschap, geboorte en opvoeding, te delen.

vind je eigen waarheid

 Ik heb niet dé waarheid, ik heb mijn waarheid. Pak eruit wat past bij jou en laat de rest voor wat het is.

Veel mensen denken dat de andere het beter weet.

Veel mensen denken dat de ander beter is.

Veel mensen denken dat de oplossing voor hun problemen en dagelijkse worstelingen buiten hun ligt.

Maar alle antwoorden zitten in jou en niemand, maar dan ook niemand (geen ouder, leerkracht, dokter, expert) weet beter wat goed is voor jou en jouw kind, dan jijzelf.

Leer weer te vertrouwen op je zelf en je eigen systeem, op weg naar een leuker leven voor heel het gezin.

Voor alle (toekomstige) moeders

Voor wie zijn deze online cursussen geschikt?

Natuurlijk voor iedereen die interesse heeft, maar vooral voor die (toekomstige) moeders die het leven weer in eigen hand willen nemen en die het leven op een zo’n puur mogelijke manier door willen geven.
 

Voor die (toekomstige) moeders die tegen belemmerende gedachten aanlopen m.b.t. henzelf of m.b.t. het opvoeden en daar graag aan willen werken.
 

Voor die (toekomstige) moeders die nieuwsgierig en leergierig zijn en die anders durven te gaan kijken.

 

Voor die (toekomstige) moeders die verantwoordelijkheid durven te nemen voor hun eigen gedrag, gevoelens en emoties.

 

Voor die (toekomstige) moeders die niet terugdeinzen voor zelfreflectie en niet bang zijn om (emoties) te voelen.

Voor die (toekomstige) moeders die weer willen gaan leven, vol zelfvertrouwen en innerlijke wijsheid.

 

 

 

 

Het start en eindigt bij jou….

Voor die (toekomstige) moeders die het leven zo puur mogelijk door willen geven.

Heb je een vraag aan mij?

6 + 10 =

Anders kijken, anders denken, leuker leven.

Voor heel het gezin….